Stedentrip Athene

Voor wie een stad met veel historie wilt bezoeken die doet er goed aan om de stad Athene eens te bezoeken. Athene is een prachtige stad voor zowel jongerenreizen, gezinsvakanties als een leuke citytrip. De stad waar de democratie is ontstaan en waar de oudheid nog steeds te zien is wanneer men door de straten loopt.  De stad waar een van de belangrijkste beschavingen uit de oudheid is ontstaan. Athene ligt op ongeveer 3.5 uur vliegen vanaf Amsterdam en men vliegt er in de zomer dagelijks heen. Athene heeft een steppeklimaat wat wil zeggen dat het van april tot en met oktober goed vertoeven is in Athene. Athene staat voornamelijk bekend om zijn overblijfselen vanuit de oudheid, wie dus van de geschiedenis houdt kan dus zijn hart ophalen. Wanneer men is aangekomen in Athene en goed en wel is gesetteld op de hotelkamer kan men meteen beginnen met sightseeing.

Tijdens uw bezoek aan Athene mag een bezoek aan het Parthenon zeker niet ontbreken. Het Parthenon is te vinden op de Tafelberg de Akropolis en is bereikbaar via speciale bustours. Men is in 447 voor Christus al gestart met de bouw van het Parthenon en werd pas in 437 voor Christus ingewijd. Het parthenon werd gebouwd om de god Athena te eren, wat de beschermgodin was van de stad Athene en is het belangrijkste bouwwerk uit de klassieke oudheid wat nog overeind staat. Een bezoekje aan dit bouwwerk is dus zeker de moeite waard.

Na het bezoek aan het Parthenon is het aan te raden om een bezoek aan het Dionysustheater te brengen. Het is het oudste theater van Europa en bood plaats aan ongeveer 17.000 mensen. Vandaag de dag zijn er helaas alleen nog enkele ruïnes over die men kan bezichtigen. Wie nog wel een amfitheater wil bezoeken die nog in de oude staat verkeert, moet naar het Herodeion amfitheater gaan. Dit amfitheater is in 1950 gerestaureerd en sinds de heropneing hebben hier veel bekende artiesten opgetreden zoals Elton John en Frank Sinatra.

Hierna kan men doorreizen naar de oude tempel van Zeus, ooit de grootste tempel van heel Griekenland. De tempel is 100 meter lang en 40 meter breed en had 104 zuilen, helaas staan er vandaag de dag nog maar 15 zuilen overeind. De liefhebbers van sport kunnen na dit bezoek doorreizen naar het Olympisch stadion uit 1896 wanneer de eerste moderne Olympische spelen plaatsvonden. Het stadion is herbouwd op de oude fundamenten van het oude stadion van de Panatheense spelen die werden gehouden in 330 jaar voor christus. Tijdens de Olympische spelen van 2004 werd de baan voornamelijk gebruikt als boogschuttersbaan.

In Athene is er dus genoeg te doen voor wie van geschiedenis houdt. Uiteraard is er nog veel meer te bezoeken in Athene, zo zijn er binnen de stad zelf ook genoeg gebouwen te bezoeken en heeft Athene ook een zeer bruisende binnenstad. Verder kan men vanaf Athene ook gemakkelijk doorreizen naar de rest van Griekenland. Voor wie in korte tijd veel wil bezoeken is Athene de perfecte stad voor een stedentrip. Reizen met het vliegtuig is aangeraden. Via Vliegen en Parkeren kunt u eenvoudig een voordelige én betrouwbare  parkeerplaats reserveren

Leave a Comment