Uncategorized

Tuinonderhoud

posted by Sander April 23, 2015 0 comments

Als u een mooie tuin heeft is het natuurlijk belangrijk dat het er netjes en verzorgd uit ziet. Maar dit is niet altijd het geval. Zo zijn er genoeg tuinen die wel is wat onderhoud mogen krijgen en misschien is dat bij u ook wel zo. Zo zijn er verschillende soorten werkzaamheden bij het onderhouden van een tuin. Tuinonderhoud kunt u zelf doen of laten doen. Heeft u wel wat groene handen en houd u van lekker bezig zijn in de tuin dan hebben we hieronder de werkzaamheden en ook wat tips om uw tuin er netjes en verzorgd uit te laten zien.

 

Onderhoud aan uw tuin

Bij het onderhouden van uw tuin komen natuurlijk wat werkzaamheden aan te pas. Hieronder hebben we verschillende soorten werkzaamheden gezet:

 

Grasmaaien: door het maaien van het gras kunt u er weer een paar weken mee tegen aan.

Onkruid wieden: onkruid wieden is erg belangrijk, want onkruid kan andere mooie soorten planten en bloemen dood maken en dat is niet de bedoeling.

Haag snoeien: een haag word vaak te hoog of hij gaat een verkeerde kant opgroeien. Het is dus belangrijk om de haag in een mooie vorm te snoeien zo krijgt de haag een mooie vorm.

Struiken snoeien: net als bij het knipper van een haag kan je bij struiken ook mooie vormen snoeien.

Planten bijknippen: door het knippen van planten zorg je er voor dat ze niet te groot worden waardoor ze ander planten gaan overgroeien.

Vijver schoonmaken: Bij te weinig onderhoud van een vijver komt er alg op te zitten waardoor de vijver groen wordt het is dus belangrijk om deze goed te onderhouden zodat de vijver er schoon en helder uit blijft zien.

 

Reiniging van het terras en bestrating

Ook op terrassen of op bestrating groeit alg of mos hierdoor word de tuin groen en zal het er zeker niet mooier op worden. Door met een hogedruk reiniger alles schoon te spuiten wordt het terras en bestrating weer als nieuw.

 

Voorjaars en najaars beurt

Bij een voorjaars beurd komen de volgende werkzaamheden aan te pas:

Tuin vrij maken van onkruid, mos algen en al het nadere soort word weg gehaald, het snoeien van planten en bomen.

 

Bij een najaars beurd komen deze werkzaamheden te pas:

Planten snoeien, tuin onkruidvrij maken, bladeren opruimen, het snoeien van bomen.

Ook interessant

Leave a Comment