Travel

Portugal

posted by Sander October 4, 2016 0 comments

Portugal is een heel mooi vakantieland in het zuidwesten van Europa. Portugal heeft één buurland en dat is Spanje. Ook staat Portugal bekend als warm vakantieland waar in de zomer veel toeristen naar toe trekken. De hoofdstad van Portugal is Lissabon, dit is een zeer toeristische stad. Lissabon is ook een supermooie stad met veel bezienswaardigheden. Een ander bekende streek in Portugal is de Albufeira. Dit is een vakantie gebied die zich erg focust op toerisme. Heel veel jongeren gaan ook op vakantie naar Albufeira. Je hebt hier mooie stranden en er zijn veel restaurant en disco’s te vinden. Portugal staat om bekend om haar mooie natuur, het is een groen land met veel bomen. Portugal heeft een vochtig klimaat, dit komt vooral omdat het aan de Atlantische oceaan ligt.

Toeristen in Portugal

Portugal is een zeer mooi land, daarom trekken hier jaarlijks ook veel toeristen naar toe. Zo heeft Portugal een 850 kilometer lange kustlijn. Omdat Portugal aan de oceaan ligt trekt ook veel watersport toeristen. De meeste watersport toeristen komen voor het surfen, de is een perfecte wind en er zijn genoeg golven om te surfen. Zoals eerder genoemd is Albufeira ook heel populair gebied onder de toeristen. Vakantiehuizen in de Algarve zijn dus erg gewild. Hier komen het hele jaar door toeristen, maar in de zomer zijn het voornamelijk jongeren die hier de Portugese kust opzoeken. Heel Albufeira is dan bedolven door feestvierende jongeren. Als laatste is Lissabon een veel bezochte plaats door toeristen. Een bijnaam van Lissabon is: Hofstad van de sardientjes. Dit komt omdat je op bijna iedere menukaart bij de restaurants dan ook wel sardientjes tegenkomt. Maar voor mensen die niet van vis houden zijn er genoeg andere lekkere gerechten verkrijgbaar. Je moet in Lissabon wel uit kijken wat ze op tafel zetten bij de restaurants, want ze zetten zomaar gerechten op tafel die je mag proeven en die je achteraf gewoon moet betalen. Lissabon is overigens ook een geweldige stad om te winkelen. Villa huren Portugal Albufeira? Check het aanbod van Portucasa.

Vakantiehuizen in Portugal

In Portugal zijn er heel veel verschillende accommodaties om te verblijven. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in een van de vele luxehotels. Maar je kunt ook overnachten op een camping of in een bed en breakfast. Ook zijn er tal van prachtige vakantiehuizen te huur. Als je kiest om een vakantiehuis te huren heb je meestal een prachtig huis met vrijheid en een mooi landschap. Het is wel handig om van tevoren het huis te reserveren. Op internet kun je heel makkelijk vakantiehuizen vinden. Het is ook heel gemakkelijk om online je vakantiehuis te reserveren.

Ook interessant

Leave a Comment