Blogs

Goedkope kozijnen

posted by Sander June 15, 2017 0 comments

Wanneer je geen groot budget hebt voor kozijnen, of simpelweg het geld er niet aan uit wilt geven kun je hier een aantal handige bespaartips lezen. De keuze van de kozijnen hangt af van een aantal factoren. De tips zullen de zoektocht gemakkelijker maken, zo ben je zeker van een kwalitatief product dat toch goedkoop is.

Het materiaal
Om de voordeligste keuze te maken is het belangrijk dat je begint bij het materiaal. De meest verkochte materiaalsoorten voor kozijnen zijn hout, aluminium en kunststof, en de prijs ervan wordt berekend per vierkante meter. Kunststof kozijnen zijn het goedkoopst in aanschaf. Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen. Naast de lage aanschafprijs, bieden kunststof kozijnen meer voordelen zoals goedkoop in onderhoud, goede isolatie en een lange levensduur van minstens 50 jaar.

Grote bestelling
Je doet er verstandig aan om alle kozijnen tegelijk te bestellen, mits deze natuurlijk aan vervanging toe zijn. Met het in delen laten vervangen bent u duurder uit. De specialist kan korting geven op grote orders en je betaalt maar één keer de voorrijkosten en de stijgerhuur. Wil je het nóg goedkoper? Vraag dan rond in de buurt of meer mensen belangstelling hebben voor nieuwe kozijnen. Hoe groter de opdracht, hoe hoger de korting meestal is.

Onderhandelen
Nog een manier om geld te besparen is onderhandelen over de prijs. Meestal is het nog wat ruimte voor de specialist om de prijs te laten zakken. Maar wanneer je hier niet naar vraagt, zal je geen korting ontvangen. Daarom is het ook belangrijk om verschillende prijsopgaves aan te vragen, zodat je een duidelijk beeld krijgt wat het je gaat kosten.

Kijk en vergelijk
Op onze kozijnengids.com kun je van verschillende kozijnenspecialisten een vrijblijvende offerte aanvragen. Je kunt natuurlijk ook eerlijk advies vragen over welk kozijn het best past bij jouw situatie. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel betaald, en dat je het juiste materiaal in huis hebt.

Ook interessant

Leave a Comment