Garden

Zelf een vijver aanleggen in eigen tuin

posted by Sander March 28, 2022 0 comments

Wanneer het voorjaar langzaamaan er weer aankomt, wordt het ook weer tijd om na te denken wat je met de tuin gaat doen. Als je het geluk hebt om in het bezit te zijn van een royale tuin heb je ook meer mogelijkheden en werk. Zodra je tuin klaar is kan je er heerlijk van genieten. Op deze manier betrek je de tuin daadwerkelijk met de woning en wordt de woonkamer even omgeruild voor de tuin. Natuurlijk kan je er nieuwe bloemen en planten in zetten, maar je kan ook wat meer uitpakken door een vijver aan te leggen.

Wat heb je nodig voor een vijver?

Als je graag zelf een vijver wilt aanleggen in je tuin, zijn er bepaalde vijverbenodigdheden nodig om dit voor elkaar te krijgen. Zo klinkt het voor zich dat je vijverfolie nodig hebt. Dit gebruik je namelijk na het uitscheppen van de gewenste vorm. In plaats van vijverfolie kan je er ook voor kiezen om een kant-en-klare vijver aan te schaffen. Buiten dat heb je ook een filter, pomp, randafwerking, stenen, planten en vissen nodig natuurlijk. Je kan beginnen bij het begin en dat is al het zand weg gaven op de plek waar je de vijver wilt hebben. De planten en vissen moet je daarom later kopen.

Hoe begin je er aan?

Voordat je kan beginnen is het handig om eerst na te denken wat voor soort vijver je wilt. Er zijn namelijk heel veel verschillende vormen en maten. Zodra je dat en de plek weet, kan je beginnen met ontwerpen. Hoe gaat de gehele vijver er uit zien? Met het ontwerp kan je beginnen met het uitgraven van de zand en de folie of bak neerzetten. Hierna kan je dit vullen met water. Zodra er voldoende water in zit kan je de bloemen en planten er in doen en uiteindelijk ook natuurlijk de vissen. Voordat je dit doet moet de installatie in orde zijn.

Ook interessant

Leave a Comment