Blogs

Woonkamer inrichting

posted by Sander June 26, 2017 0 comments

Tips woonkamer inrichten
Ga je verhuizen en wil je de woonkamer direct inrichten op een manier die perfect bij je past? Of is je huidige inrichting aan een update toe en zoek je naar inspiratie om je woonkamer opnieuw in te richten? Het inrichten van een woonkamer is een spannende en vooral ook leuke klus. Je maakt er weer een echt thuis van, een plek waar jij je lekker voelt. Wij geven je 4 tips voor het sfeervol inrichten van je woning.

1. Kies je meubels bewust

Heb je een kleinere woonkamer? Kies dan voor lichtgekleurde en vrij kleine meubels. Dit zorgt ervoor dat je woonkamer ruimtelijker lijkt. Heb je juist een grote woonkamer? Dan kun je beter kiezen voor grotere meubelstukken. Dit zorgt ervoor dat alles goed in balans is.

2. Sfeervolle verlichting
Er zijn veel soorten verlichtingskleuren. Je kunt kiezen voor wit of geel licht, maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor oranje, blauw of bijvoorbeeld groen licht. Het is belangrijk om de kleur van je verlichting aan te passen op de ruimte. Heb je donkerdere meubelstukken? Kies dan voor lichtere verlichting. Ga voor een warmere tint wanneer je meubels licht van kleur zijn. Dit zorgt voor een aangename sfeer.

3. De juiste decoraties

Decoraties maken de sfeer. Het is goed om te kiezen voor decoraties die bij meerdere stijlen passen. Een beeld van brons past bijvoorbeeld bij alle interieurstijlen, terwijl een beeld van goud totaal niet bij ieder interieur past. Door te kiezen voor decoraties die overal bij passen kun je in de toekomst gemakkelijk wisselen.

4. Kleurgebruik
Zorg ervoor dat je de kleuren altijd goed combineert. Het is tegenwoordig een trend om een enkele muur in een afwijkende kleur te schilderen. Dit is erg mooi en het breekt het geheel, maar het kan de sfeer ook afbreken als de kleuren elkaar niet goed aanvullen. Twijfel je over de kleurencombinaties in je woonkamer? Laat je dan adviseren.

Ook interessant

Leave a Comment