Health

Wanneer u alles weten wilt over een klikgebit en vergoeding

posted by Sander February 21, 2017 0 comments

Wanneer u meer informatie wilt verkrijgen over een klikgebit en vergoeding, kunnen we het u aanraden om info in te winnen bij Vink Tandtechniek & tandprothetiek. Deze firma heeft jarenlange ervaring en veel kennis in huis om u uitermate goed van dienst te kunnen zijn. Het gebruik maken van de aangeboden diensten heeft zo z’n voordelen. We laten u alvast kennismaken met enkele van de voordelen:

  • De specialist voor uw kunstgebit
  • U kunt direct bij ze terecht
  • Maximale vergoeding door de verzekering

Daarnaast krijgt u te maken met een gratis intake. Tijdens deze intake kunt u alles vragen over een eventueel klikgebit en vergoeding. De betreffende professional zal uitgebreid de tijd voor u nemen en bekijken of u in aanmerking komt voor een klikgebit en vergoeding. Ze zijn verspreid over grote delen van het land werkzaam, bijvoorbeeld in Waalre, Zoetermeer en Breda. Ook in Groningen kunt u professionals bezoeken. U hoeft in veel gevallen dus niet urenlang in de auto te zitten voor een bezoekje aan een praktijk. Bezoek de website Vinktandtechniek.nl voor meer info.

Dit zijn redenen om recht te hebben om een klikgebit en vergoeding

Het ouder worden komt vaak met gebreken, daar kunnen ouderen u alles over vertellen. Het valt vaak niet mee om op leeftijd te geraken. Hoewel het op zich al een zegening betekent om een respectabele leeftijd te mogen bereiken. Men kan slecht ter been raken en daardoor een rollator nodig hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van hulpmiddelen beschikbaar, waar ook nog steeds nieuwe hulpmiddelen bijkomen. Ook het kauwen van voedsel kan steeds lastiger gaan. Door het afslijten van uw gebit en/of door een slecht gebit kan de noodzaak bestaan om te kiezen voor een klikgebit. Een klikgebit is niet te verwarren met een regulier kunstgebit. Er moet al heel wat aan de hand zijn met uw kaken wil er de keuze gemaakt worden voor een dergelijk gebit. Er kan hiervoor worden gekozen wanneer uw botvolume van de kaken dermate slecht is, dat een gewoon kunstgebit niet toegepast kan worden. Het is voor te stellen dat u vragen hebt over een klikgebit en vergoeding daarvan. Vink Tandtechniek & Tandprothetiek weet alles over klikgebit en vergoeding. Bij deze firma bent u dus zeker aan het juiste adres wanneer u meer wilt weten over klikgebit en vergoeding. U kunt er zelfs terecht voor het laten plaatsen van een dergelijk klikgebit. Wilt u weten of u in aanmerking kunt komen voor een klikgebit en vergoeding, gelden er enkele eisen waar u aan moet voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd door de zorgverzekeraar. Eén van de eisen is dat u in geen eigen tanden meer dient te hebben. Een volgende eis is dat uw kaak ernstig geslonken dient te zijn, zoals al eerder hierboven gesproken. Een derde eis is dat een regulier kunstgebit plaatsen niet mogelijk is. U kunt een klikgebit en vergoeding ontvangen wanneer u voldoet aan deze eisen. Om in aanmerking te komen voor een klikgebit en vergoeding hoeft u geen aanvullende verzekering af te sluiten. Een klikgebit en vergoeding ontvangt u vanuit het basispakket. Aangezien iedereen verplicht is om tenminste een basisverzekering te hebben, zit u hiermee dus altijd goed. Daarmee is het dus mogelijk voor iedereen die een klikgebit nodig heeft, er één te ontvangen.

Vraag uw verzekeraar naar de mogelijkheden

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het eigen risico. Heeft u deze nog niet opgemaakt? Dan dient u 250 euro te betalen. Het is een goed idee om voorafgaand aan het aanvragen van dit gebit eerst bij uw zorgverzekering te rade te gaan. Leg contact met uw zorgverzekeraar om te horen of u aanspraak maakt op volledige voorgoeding. Vraag ook naar de voorwaarden. Het is overigens ook van belang of u voor de onder- of bovenkaak er één aanvraagt. Dat heeft te maken met de botstructuur, waardoor er voor de bovenkaak doorgaans meer implantaten nodig zijn in vergelijking tot de onderkaak. Neem gerust contact op voor meer info.

 

Ook interessant

Leave a Comment