Recreation

Tips voor haardhout stoken

posted by Sander September 9, 2016 0 comments

De zomer is bijna voorbij. Dat betekent dat de koude en donkere dagen weer in aantocht zijn. Niets lekkerder om dan op de bank te ploffen met een kop warme chocolademelk voor de openhaard. U stookt uw eigen vuurtje met haardhout en creëert zo letterlijk en figuurlijk warmte in huis. Naast sfeervolle warmte, ontstaat er een schitterend vlammenspel en hoort u het geluid van knapperend openhaardhout! Dat is toch optimaal genieten tijdens de wintermaanden?

Geurig haardhout

Stoken met een houtkachel is de gezelligste manier om het lekker warm te hebben. Naast de warmte die u voelt, ruikt u ook nog eens een aangename geur die vrijkomt bij het stoken van openhaardhout. De geur en warmte zorgen al snel voor meer sfeer in uw woonkamer.

Waarom schoon haardhout stoken?

Vandaag de dag zijn er voor een vuurtje stoken verschillende houtsoorten op de markt. Houtsoorten in verschillende prijsklassen, waaronder haardhout aanbieding. Wanneer u een vuurtje wilt stoken in uw houtkachel, moet het hout schoon zijn. U heeft hout zonder vervuilingen als verf en olie nodig. Bij het verbranden van vervuild haardhout ontstaan er namelijk giftige gassen en veel roet. Ook naaldhout is niet geschikt voor het stoken van een vuurtje in uw houtkachel. Dat komt door de hoeveelheid hars in het hout.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?

Uw haardhout moet niet alleen schoon zijn, maar ook gedroogd. Nat haardhout verbrand niet volledig en zorgt dus voor minder warmte. Daarnaast is nat haardhout slecht voor uw gezondheid en het milieu. Bij het verbranden van nat haardhout komen er koolmonoxide, methaangas, teer- en stofdeeltjes vrij. Het is daarom van groot belang om een vertrouwd adres te zoeken voor gedroogd haardhout. Berdi Haardhout is zo’n adres. Onderstaand de contactgegevens.

Berdi haardhout

 

 

 

 

Berdi Haardhout
Hakstraat 18
8308 AH Nagele

Telefoon: 0527 – 711 107
E-mail: info@berdihaardhout.nl
Website: www.berdihaardhout.nl

Ook interessant

Leave a Comment