Garden

Repareren van beton leidt tot een betere en stabiele betonnen constructie

posted by Sander January 27, 2017 0 comments

In het verleden werden betonrenovaties nog niet zo vaak uitgevoerd in vergelijking met nu. En wel om de volgende reden: in de jaren 70 dacht men namelijk een geschikte oplossing te hebben gevonden om nieuw beton vlug te plaatsen en daarnaast ook snel te laten drogen. Hiertoe werden bijzondere ingrediënten gebruikt zoals calcium chloride. Het vervaardigings tempo werd om die beweegreden zowat verdubbeld en dus werd calcium chloride veelvuldig verwerkt in het beton. Een vrij lange tijd leek dit heel erg goed te gaan, tot het moment dat er problemen optraden bij deze versnelde constructies van beton. Er ontstonden barsten en scheuren op diverse plekken in het beton. Dit was het omslagpunt en het teken dat deze versnelde methode van het gieten van beton uiteindelijk geen goede uitkomst bleek te zijn. De uitkomst was dat de vraag naar betonreparaties hierdoor flink toe nam.

Bij roest in het beton is het de hoogste tijd voor een betonreparatie

Veelal wordt schade aan beton ook wel betonrot genoemd. Tijdens een betonreparatie wordt de kapotte en verouderde laag beton volledig verwijderd. Met de geleerdheid van het heden komt hier een veel betere betonlaag voor terug die ook nog eens waterwerend kan worden vervaardigd. Corrosie in het beton kan op deze manier worden voorkomen. Het is ontzettend van belang om deze roestplekken in het beton serieus te nemen. Behalve dat het er niet mooi uitziet door de bronzen kleur, verzwakken deze roestplekken daarnaast de constructie van het beton aanzienlijk. Peperdure reparatie of renovatie uitgaves in de nabije toekomst kunnen worden voorkomen als dit netjes op tijd wordt gemaakt.

Ook toe aan een betonreparatie?

De conclusie is wanneer een betonnen constructie scheuren en of barsten begint te vertonen, dan is het dus met klem aan te raden om dit direct te laten renoveren. Aannemers voeren deze reparaties dan ook dikwijls bij verschillende soorten constructies uit. Hierdoor kan de oude structuur geconserveerd blijven, maar wel zo dat het eveneens sterk blijft.
Kornuyt heeft alle expertise in huis om reparaties aan beton of betoninjecties toe te passen. Beginnend met het opstellen van een schaderapport en het geven van adviezen als er sprake is van schade aan beton. Ook bij infrastructurele werken waarbij veiligheid en snelheid van werken meer dan noodzakelijk zijn gaan wij adequaat te werk
De aanbesteder krijgt na een uitgebreide inspectie een aanbeveling voor de reparatie procedure. Deze kan bestaan uit verlijming en afdichting d.m.v. injectietechnieken, het manueel herstellen van het beton of het toepassen van een spuit applicatie. Ook wanneer er sprake is van betonschade leveren we een correcte antwoord.
Onze werkwijze staat garant voor hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat het gerenoveerde bouwwerk een langere levensduur krijgt.

Ook interessant

Leave a Comment