Uncategorized

Onderhoud van je tuinmeubelen: zo pak je dat aan

posted by Sander October 1, 2018 0 comments

foto blog 3

Je hebt de nodige inspiratie opgedaan op Pinteres, rondgevraagd onder vrienden wat zij aanraden en toen was het tijd om eindelijk nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen! Je tuin ligt er schitterend bij nu, en natuurlijk wil je dat zo lang mogelijk zo houden. Daarvoor is het essentieel dat je jouw tuinmeubelen goed en regelmatig onderhoudt. We snappen best dat je hier misschien nog niet alles vanaf weet. Toch is het erg belangrijk om je hier goed in te verdiepen: zo geniet je nog langer van je tuinmeubelen! Belangrijk bij het onderhoud is de materiaalsoort van jouw meubels. Hout behandel je natuurlijk anders dan bijvoorbeeld kunststof.

Zo onderhoud je jouw houten tuinmeubelen

Meubels van hout geven jouw tuin een instant landelijke en warme uitstraling. Toch moet je er wel rekening mee houden dat hout gevoelig is voor weer en wind: het materiaal zal in de loop der tijd verkleuren als het niet op een juiste manier wordt onderhouden. Een gouden tip: maak je houten tuinmeubelen met regelmaat schoon, en behandel ze dan met olie. Door een olielaag in te zetten, voeg je eigenlijk een soort beschermende laag toe. Zo hebben jouw tuinmeubelen niet te lijden onder de wisselvallige weersomstandigheden in ons kikkerlandje!

En zo doe je dat bij kunststof tuinmeubelen

Ook kunststof tuinmeubelen vergen het nodige onderhoud. Een voordeel van kunststof ten opzichte van hout, is dat het geen natuurlijk materiaal is: daardoor kan het niet gaan rotten of schimmelen. Bij kunststof geldt dat het verstandig is om je meubelen eens in de zoveel tijd te reinigen met water en wat groene zeep. Zo kan vuil niet hardnekkig worden, en houd je de meubels netjes. Daarnaast is het aan te raden om je tuinmeubelen af te dekken of in de schuur te plaatsen: zo voorkom je dat het klimaat een te erge weerslag heeft!

Wil je de juiste keus maken wanneer het gaat om tuinmeubelen die bij jou passen? Het is slim om tuinmeubelen te vergelijken voor je overgaat tot de aankoop ervan. Lees je in: ontdek de voor- en nadelen van verschillende tuinmeubelen, onderzoek welk onderhoud ze nodig hebben. Zo weet je zeker dat je niet met een miskoop naar huis gaat!

Ook interessant

Leave a Comment