Blogs

Lapland

posted by Sander June 30, 2014 0 comments

Op vakantie naar Lapland betekent een vakantie van puur genieten en puur avontuur. Vooral in de winter is het een ongekend sprookje met de compleet met een dikke laag sneeuw bedekte uitgestrekte wildernis. Niet voor niets wordt Lapland ook wel “Winterwonderland” genoemd.

Een witte wereld vol sfeer, vooral door het mysterieus licht. ’s Nachts wordt Lapland namelijk verlicht door vele miljoenen sterren aan de hemel en natuurlijk door het in fleurige flarden dansende noorderlicht.

Het lijkt allemaal een sprookje, maar je kunt het ook echt allemaal zelf beleven. Maar zelf zo’n avontuurlijke vakantiereis naar het paradijs. Als je daar uit het vliegtuig stapt waan je je direct in een geheel andere wereld. Vooral in de winter mag je absoluut de huskysafari en een tocht op een rendierslee natuurlijk niet missen. Op www.laplandinfo.nl kun je meer ideeën vinden.

Om het echte Lapland eens te proeven is een romantische bungalow met open haard en eigen sauna een absolute aanrader. Vandaar uit stap je zo vanaf je veranda direct op de skipistes. Heerlijk ontbijten of dineren in Winterwonderland, wie wil dat nou niet eens meemaken?

Of laat je eens verwennen in de overbekende adembenemende lodges. Daar is het elke dag opnieuw genieten van alle overheerlijke tongstrelende gastronomische gerechten en kun je deelnemen aan diverse activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen, ijsvissen of genieten in een traditionele rooksauna.

Ondanks de afwezigheid van wereldberoemde bezienswaardigheden, schitterende fjorden en spectaculaire oude stadjes zorgen de gevarieerde inheemse cultuur, de duizenden meren, rivieren en eilanden en de diverse activiteiten voor zowel binnen als buiten voor een vakantie die je nooit meer vergeet.

Ook interessant

Leave a Comment