Recreation

Kamperen met de tent

posted by Sander June 6, 2018 0 comments

Blogruil e-conomy afbeelding 2 (002)

Wanneer je gaat kamperen met de tent dan zijn er een aantal dingen die je het beste altijd kunt meenemen. Dit is onder andere afhankelijk van welke outdoor benodigdheden je mee kunt nemen. Ga je te voet op reis dan is de hoeveelheid reismateriaal beperkt en zal je veel spullen niet mee kunnen nemen. Als je met de auto gaat kan je vanzelfsprekend meer meenemen en kun je aan de hand daarvan bepalen of je wellicht een grotere, luxere tent mee wilt nemen tijdens het kamperen.

Waar je precies gaat kamperen met een outdoor tent is voor een deel bepalend welk type je het beste mee kunt nemen. Staat er veel wind? Neem een lagere, meer gedrongen, tent mee die stabiel staat. Is er veel regen voorspeld? Impregneer het zeil met waterafstotende spray en voorkom lekken. Na afloop van de vakantie zal men het doek thuis in de tuin of in een park even moeten luchten en drogen om schimmels en stank geen kans te geven. Hieronder zijn nog een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden tijdens een kampeertocht met een tent.

Zoek een goede bodem uit

Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming is het zaak om een kampeerplek uit te zoeken met een goede bodem. Ligt de plek op een licht hellend vlak dan is het nadeel dat spullen kunnen wegrollen en dat je wellicht niet zo goed slaapt. Een voordeel is echter dat regen makkelijk onder de bodem door stroomt, naast het feit dat je niet op het laagste punt gesitueerd bent waar de boel na hevige regenval onder kan lopen. In ieder geval zal men een outdoor grondzeil moeten gebruiken om te weren tegen een overmaat aan vocht dat zich aan de onderkant van de tent kan ophopen.

De bodemsoort is ook een factor die mee kan spelen in de keuze om ergens te gaan kamperen. Heb je te maken met een rotsbodem? Dan heeft men speciale dunnen haringen nodig die in steenachtige grond gestoken kunnen worden. Voor een losse, zanderige bodem heeft men de gebruikelijke bredere haringen nodig die goed de krachten kunnen overdragen op de grond. Wil je dus een prettige outdoor belevenis creëren zorg dan dat je goed voorbereid bent als je gaat kamperen met een tent. Benieuwd hoe je je eigen recreatie link kan toevoegen? Bekijk de site voor meer informatie.

Ook interessant

Leave a Comment