Recreation

Jachten

posted by Sander June 26, 2017 0 comments

Waarom een jacht kopen?
Een jacht kopen is voor velen een droom. Het is natuurlijk ook niet voor iedereen weggelegd om een eigen jacht te hebben. Nu de economie aantrekt is er weer veel handel in jachten. Er zijn veel mensen die een jacht kopen, maar er zijn natuurlijk ook veel mensen die een jacht verkopen , bijvoorbeeld om een groter exemplaar terug te kopen. Waarom is het nu zo aantrekkelijk om een jacht te kopen?

Altijd een eigen plek op het water
De ene persoon kiest voor een (sta)caravan om ieder moment van de vrije tijd te kunnen genieten van een plekje weg van huis. Anderen kiezen liever voor een jacht, ook om te kunnen genieten van een mooie plek weg van huis, maar dan natuurlijk op het water. Met een eigen jacht heb je een tweede verblijf waar je altijd naartoe kunt om van de vrije tijd te genieten. Je koopt eigenlijk je eigen vakantieaccommodatie.

Genieten van vaarroutes
Je kunt van een jacht genieten wanneer deze op een mooie plek ligt, maar je kunt er natuurlijk ook de mooiste vaarroutes mee afleggen. Zeker als het mooi weer is, is het heerlijk om een eind te gaan varen. Je kunt de mooiste plaatsen vanaf het water bewonderen of aanmeren om een dagje te gaan winkelen. Je vaart gemakkelijk van plaats naar plaats, zonder dat je last hebt van files en andere ongemakken op de weg. Je hoeft bijvoorbeeld nooit in een hete auto te zitten in de zomer, maar je laat de wind door je haren wapperen achter je eigen roer.

Tweedehands en nieuwe jachten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een jacht te kopen. Er is dan ook veel keuze. Je kunt een nieuw jacht kopen, maar er zijn ook meer dan voldoende tweedehands exemplaren tegen een mooie prijs. Het is zeker de moeite waard om het eens te overwegen wanneer je de financiële middelen hebt.

Ook interessant

Leave a Comment