Health

Hoe kom je van een ongezonde verslaving af?

posted by Sander May 5, 2022 0 comments

Verslavingen bestaan in vele soorten en maten. Bij verslavingen denken we al snel aan zware drugs of alcohol verslavingen maar het kan ook over roken of gamen gaan. Of zelfs over simpele alle daagse dingen zoals frisdrank, suikers of vet. Er zijn zoveel gewoontes die kleine verslavingen kunnen worden. Iedereen kan willen werken aan een ongezonde verslaving of gewoonte. Voor de lichtere verslavingen zal je dit zelf kunnen doen thuis met behulp van verschillende hulpmiddelen. Voor zwaardere verslavingen kun je externe hulpzoeken. Er zijn erg veel instanties die je willen helpen bij je problemen. Denk bijvoorbeeld aan afkickkliniek zuid afrika er zijn tegenwoordig heel veel opties mogelijk voor het afkicken. Op deze manier hoef je je over andere zaken geen zorgen meer te maken.

Verschillende verslaving, verschillende aanpak

Wat voor soort aanpak heb je nodig bij een niet levensbedreigende of zware verslaving? Het is verstandig om bij elke soort verslaving hulp te zoeken. Op deze manier hoef je het nooit alleen te doen en kun je altijd support krijgen wanneer je een zwak moment bleeft. De meeste verslavingen die je zelf thuis zal kunnen verhelpen zijn bijvoorbeeld tabaksverslavingen. Het kan erg lastig zijn. Zoek daarom voor je begint al wat informatie op. Op deze manier kun je je voorbereiden op wat er gaat komen. Je kan ook contact opnemen met je dokter om alle opties en mogelijke manieren te bekijken. Een andere verslaving is een suiker verslaving.

Drugs of alcoholverslaving

Wanneer je verslaafd bent kan het heel lastig zijn om te te geven dat je verslaafd bent. Veel verslaafd zullen excuses verzinnen. Er is altijd een reden om te gebruiken, het is altijd de laatste keer, en het is altijd maar die ene keer per dag. Het is ontzettend belangrijk om eerlijk te zijn met je zelf en je omgeving. Alleen wanneer je de verslaving erkent kun je afkicken. Nadat je de verslaving erkent hebt is het heel belangrijk dat je hulp zoekt. Een zware verslaving is bijna niet zelf op te lossen. Schaam je niet en probeer hulp te zoeken. Het eerste aanspreekpunt zal vaak je arts zijn. Deze kan je doorverwijzen. Ook kun je je aanmelden bij een verslavingskliniek.

Waar vind ik een afkickkliniek voor mijzelf of andere?

Er zijn verschillende manieren om een afkickkliniek te benaderen. De makkelijkste manier is om naar de huisarts te gaan. De huisarts zal je doorsturen naar een afkickkliniek die vergoed wordt. Je kunt deze ook zelf benaderen. Nadat je je hebt aangemeld zal er een intake gesprek plaats vinden waarna je gelijk wordt opgenomen in de kliniek. Je kunt ook kiezen voor een privé kliniek. Dit zijn klinieken in de private sector. Deze worden vaak ook aangeboden vanuit het buitenland. Zuid-Afrika is bijvoorbeeld een populaire afkick omgeving. Dit komt omdat dit een prachtige en rustige omgeving is. Soms is ook het veranderen van omgeeving wat kan helpen. Je zit in een vreemd en geheel ander land. Geen die je kent om verslavende middelen te verkrijgen, geen personen die een slechte invloed hebben. Je kan in alle rust aan jezelf werken in een prachtige omgeving. Het is een vakantie waar je je slechte gewoontes afleerd.

Ook interessant

Leave a Comment