Recreation

Het beste hout voor uw kachel

posted by Sander October 18, 2016 0 comments

Een houtkachel, het is de gezelligste manier om tijdens de koude dagen uw woonkamer te verwarmen. Het geluid van knapperend hout en een vlammenspel, wij vinden het heerlijk! Met haardhout creëert u letterlijk en figuurlijk deze warme sfeer. Maar welke soorten hout zijn er allemaal? En welk hout kunt u het beste gebruiken voor uw houtkachel? In dit artikel vertellen wij u er alles over.

Loofhout, naaldhout en overige houtproducten

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dat is niet zo gek, want vandaag de dag zijn er verschillende soorten haardhout verkrijgbaar. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

Loofhout

Voorbeelden van loofhout (ook wel hard hout genoemd) zijn: acacia-, berken-, beuken-, eiken-, elzen-, esdoorn-, essen-, haagbeuk-, kastanje-, linde-, populieren-, walnoten- en wilgenhout. Het voordeel van loofhout is dat het hout lang brandt. Bovendien bevatten loofbomen weinig hars, hierdoor is het uitermate geschikt voor uw houtkachel.

Naaldhout

Hoewel loofhout lang brandt, heeft naaldhout als voordeel dat het veel warmte geeft. Naaldbomen bevatten veel hars en het hout is daarom niet geschikt voor uw houtkachel. Naaldhout geeft vonken af en het hars vervuilt uw rookkanaal. Dennen-, grenen-, lariks- en vurenhout, het zijn een aantal voorbeelden van naaldhout.

Overige houtproducten

Bij overige houtproducten kunt u denken aan planken en pallets. Het hout is geschikt voor de kachel al ze niet zijn behandeld. Geverfd hout mag u dus niet verbranden. Er komen dan namelijk giftige dampen vrij die schadelijk zijn voor het milieu en uw gezondheid.

Kortom: om het zekere voor het onzekere te nemen, kunt u het beste loofhout gebruiken. Van gedroogd haardhout tot openhaardhout, voor het kopen van loofhout bezoekt u de website www.houtned.nl. Hier kunt u ook terecht voor briketten kopen!

Ook interessant

Leave a Comment