Uncategorized

Gezellig, dagje den bosch!

posted by Sander July 13, 2022 0 comments

Steeds meer mensen weten Den Bosch te vinden. Dat is ook helemaal niet zo gek, want Den Bosch is een hele leuke stad om een dagje in door te brengen. Bij een dagje Den Bosch zijn er een aantal dingen die je gewoon gedaan moet hebben. Ben je al een beetje nieuwsgierig geworden naar welke dingen je dan allemaal zou moeten gaan doen als je besluit een dagje naar den bosch toe te gaan?

Waar staat Den Bosch bekend om?

Den Bosch staat het meest bekend om het oude middeleeuwse centrum. In het stadshart kun je genieten van de meest prachtige Sint Janskathedraal, de vele oude straatjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en de unieke tunnel grachten. Ook is algemeen bekend dat de beroemde schilder Hieronymus Bosch in deze stad geboren zou zijn. Kortom, er is genoeg te ontdekken bij een dagje den bosch.

Als je aan een dagje den Bosch denkt, waar zou je dan aan moeten denken?

Als je aan een dagje Den Bosch denkt dan zijn er een aantal dingen die je meteen in je gedachten schieten nadat je er een dagje hebt doorgebracht. Hierbij hoort natuurlijk de Sint Janskathedraal. Dit is echt het allermooiste gebouw dat je in den bosch tegen zal komen. Eenmaal daar voor de deur zal je meteen onder de indruk zijn.

Daarnaast zou je een heerlijk wandeling door de oude binnenstad kunnen maken. Geniet tijdens je wandeling vooral ook van de oude gevels die je in de binnenstad nog best veel tegen zal komen. Terwijl je aan het wandelen bent, kun je ook nog eens heerlijk gaan winkelen.

Tijdens het winkelen en wandelen zul je vast wel trek krijgen in een lekker hapje en een drankje. Ga dan op het terras zitten en geniet van een overheerlijke traditionele authentieke Bossche Bol met een heerlijk bakje koffie.

Activiteiten in Den Bosch

Als je je dagje den Bosch goed voorbereid wil beginnen dan zou je van tevoren al kunnen kijken wat er allemaal te doen en te zien is. Dit kun je doen door op internet te gaan zoeken naar activiteiten den bosch. Als je daar naar gaat zoeken kom je allemaal leuke activiteiten in Den Bosch tegen. Een aantal van deze activiteiten zijn:

Een rondvaart op de Binnendieze

Als je Den Bosch ook op een andere manier zou willen zien als er doorheen wandelen, dan zou je een rondvaart op de Binnendieze kunnen maken. Voor deze rondvaart kun je kiezen uit twee verschillende opstapplaatsen.

Tijdens het varen kom je langs allemaal mooie en historische bezienswaardigheden. De schipper van de rondvaartboot zal je tijdens het varen alles vertellen over alles wat je over Den Bosch te weten zou moeten komen.

Breng een bezoekje aan het stadhuis

Op de grote markt prijkt het stadhuis van Den Bosch. Dit raadhuis is al sinds de veertiende eeuw op deze plek in de stad te vinden. Door de tijden heen is het gebouw al meerdere malen gerenoveerd en uitgebreid en zelfs voor een groot deel vernieuwd.

Ook interessant

Leave a Comment