Garden

Geef kinderen de plezier van hun leven!

posted by Sander March 28, 2022 0 comments

Kinderen zitten nog volop in de groei, leren elke dag wat nieuws, hebben veel energie maar moeten ook genoeg slapen. Het is een dagtaak als ouder om je kind volop te entertainen maar hoe ouder ze worden hoe minder je dit hoeft te doen. Daarbij is er tegenwoordig genoeg speelgoed waar je kind gemakkelijk zelf mee kan spelen maar vaak kiezen ze liever voor tv kijken of een spelletje voor op de tablet of telefoon. Hoe leuk deze technische snufjes ook zijn, het is ook belangrijk dat je kind genoeg buiten komt en actief speelt. Gelukkig zijn er goedkope trampolines die je in de tuin kan zetten, om ze naar buiten te krijgen.

Waarom is bewegen zo belangrijk voor kinderen?

Genoeg bewegen is belangrijk voor op elke leeftijd maar toch is het bij kinderen nog een stukje belangrijker. Als een kind van jongs af aan al genoeg beweegt, zullen ze een betere ontwikkeling van de motoriek en coördinatie krijgen. Dit helpt ze om handiger en leniger te worden. Bewegen helpt natuurlijk ook voor de gezondheid, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en techniek. Als een kind voldoende  beweegt op een dag zullen ze ook beter slapen en minder snel ziek worden. Je hoeft ze niet gelijk op een sport te doen. Regelmatig actief buiten spelen kan al genoeg zijn.

Waarom een trampoline in de tuin

Vroeger had bijna iedereen wel een trampoline in de tuin als dit paste natuurlijk. Het was het speeltoestel voor kinderen. Tegenwoordig komen ze weer wat meer in en hierdoor kan je dus nog steeds een trampoline bestellen. Het hebben van een trampoline geeft dus niet alleen maar heel veel plezier voor kinderen maar het is ook nog eens goed voor ze. Zo heeft het springen op een trampoline verschillende voordelen. Het versterkt de botten en spieren, lager impact op de gewrichten en wervelkolom, wat bijvoorbeeld bij rennen niet zo is, en het verhoogt de flexibiliteit van het lichaam.

Wat voor een trampoline kan bij jou in de tuin

Als je jouw kind dus wilt verrassen met een trampoline in de tuin is het goed om eerst na te denken wat voor een je wilt. De trampolines zijn allemaal hetzelfde het enige verschil is de maat en waar je hem gaat neerzetten. Zo kan je een gat graven in de grond en daar de trampoline inzetten. Hierdoor is de trampoline dan gelijk aan de grond. Je kan er ook voor kiezen om de trampoline op de grond te zetten. Hierdoor staat die dan wat hoger. Wat je ook kiest, kies altijd voor de veiligheid van je kinderen. Dit houdt in een trampoline rand en een trampoline veiligheidsnet.

Hoe duur is een trampoline?

Er zijn nog heel veel winkels waar je een trampoline kan kopen maar tegenwoordig kan je ook een trampoline bestellen waardoor het bij je thuis bezorgd wordt. De prijs verschilt voornamelijk in de maat die je kiest. Hoe groter de trampoline hoe duurder de prijs natuurlijk. Een kleine trampoline kan je alleen op springen en niets meer. Deze zijn er al vanaf 90 euro. Een trampoline van bijvoorbeeld 252 cm is te verkrijgen vanaf 160 euro.

Ook interessant

Leave a Comment