Blogs

Bezienswaardigheden in Griekenland

posted by Sander August 19, 2014 0 comments

Vele toeristen bezoeken jaarlijks Griekenland, en dan met name de Griekse eilanden, voor een zonvakantie. Maar Griekenland heeft zoveel meer te bieden! Trek er eens op uit en breng eens een bezoekje aan een aantal van de vele interessante bezienswaardigheden die het land kent.

De Akropolis in Athene staat natuurlijk met stip op nummer 1. De Akropolis is dé bezienswaardigheden van Griekenland en is op een niet zo verre afstand van zee gelegen. De Akropolis is van kilometers ver te zien, je kunt het dus niet over het hoofd zien tijdens een bezoekje aan Athene.

Een andere populaire bezienswaardigheid is de plaats Olympia. Olympia is de bakermat van de Olympische spelen die hier tussen de 8e en 4e eeuw v.Chr. plaats vonden. Ook de uitgebreide ruines van Knossos op Kreta zijn populair onder toeristen. Je krijgt hier een goed beeld van de Minoïsche beschaving. In het archeologisch museum in de stad Iraklion kun je de opgravingen van de site aanschouwen.

Nieuwsgierig geworden naar wat Griekenland nog meer te bieden heeft op cultureel vlak? Neem eens een kijkje bij Vakantiewoning.org/griekenland.

Ook interessant

Leave a Comment