Uncategorized

4 reistrends die je moet kennen

posted by Sander October 1, 2018 0 comments

foto blog 4

Vakantie vieren op een camping in Frankrijk, Spanje of Italië blijft heerlijk, maar de tijd dat dit zo’n beetje het meest avontuurlijke was dat je kon doen, is long gone. Duiken met haaien in de Pacifische oceaan, een luchtballonvaart maken over de woestijn, klimmen in de Zuid-Amerikaanse bergen… Tegenwoordig reizen we met zijn allen steeds vaker en daarbij gaan we ook steeds verder weg. In plaats van veel spullen te kopen, hechten we steeds meer waarde aan onvergetelijke ervaringen en dat merkt ook de reisbranche. Heb je nog wel ruimte in je paspoort voor wat nieuwe stempels en ben je op zoek naar wat inspiratie? Dit zijn de 4 reistrends die je moet kennen!

Reizen met een doel: iets nieuws leren

Mensen die veel reizen zijn het er vaak roerend over eens: reizen is niet alleen heel leuk maar ook heel leerzaam! Door kennis te maken met nieuwe culturen en ver van huis te zijn, wordt je gedwongen om te gaan met verrassende en onverwachte situaties. Toch is dat steeds vaker niet genoeg; mensen willen tegenwoordig ook iets concreets leren als ze op reis zijn. Reizen die genieten combineren met leren, zitten dan ook in de lift. Een cursus Chinees volgen in Shanghai, een duikcursus in Australië of toch leren tango dansen in Buenos Aires: wat je ook wilt leren, er is gegarandeerd een organisatie of school ergens ter wereld die biedt wat jij zoekt!

Sportief: vakantie met de e-bike

In het dagelijks leven proberen steeds meer mensen gezond te leven en dat uit zich onder andere in het feit dat bewegen steeds belangrijker wordt. Met een werkweek van 40 uur of meer wil het er wel eens bij inschieten, en daarom besluiten reizigers vaker om een sportieve vakantie te boeken. Vooral vakanties met de e-bike hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Het grote voordeel van de elektrische fiets is natuurlijk de trapondersteuning die je extra snelheid en gemak biedt. Op een e-bike ben je een stuk sneller dan op een reguliere fiets, maar je kunt toch genieten van de frisse buitenlucht en je bent ook in beweging. Haal de elektrische fietsen maar vast tevoorschijn! Waar ga jij heen op vakantie?

Solo travel

Hoe leuk het ook is om samen met vrienden of familie op reis te gaan: een toenemend aantal reizigers kiest ervoor alleen op pad te gaan. Jezelf leren kennen, kunnen doen wat je wilt en de tijd nemen voor jezelf zijn voorbeelden van redenen die mensen hebben om alleen te gaan reizen. Omdat steeds meer reizigers er alleen op uit gaan, is het gemakkelijk om onderweg gelijkgestemden te ontmoeten. Je stapt sneller op iemand af wanneer hij of zij niet wordt omringd door een grote groep vrienden en dat zorgt ervoor dat ‘’solo travel’’ bij uitstek geschikt is om nieuwe mensen te leren kennen! Heb je genoeg van de drukte en wil je weer alleen zijn? Dan kan dat ook, want je bent aan niemand iets verschuldigd. Door alleen te reizen combineer je het beste van beide werelden; je zult je nooit alleen voelen tenzij je daar zelf behoefte aan hebt!

Ook interessant

Leave a Comment